Over juf Larissa

Welkom

Welkom op juflaris.blogspot.nl, deze blog is sinds maart 2015 online met als doel elkaar te inspireren.

Voorstellen

Mijn naam is Larissa en ik ben in 2016 afgestudeerd van de pabo. Ik heb mij gespecialiseerd in het oudere kind (groep 5 t/m 8). Ik heb hiervoor gekozen, omdat mijn creativiteit/mijn passie het beste naar voren komt in de bovenbouw. Ook vind ik de leeftijdscategorie erg leuk. Ik kan mij goed inleven en ben in staat om goed contact met de kinderen te maken. Deze leeftijdsgroep geeft vaak aan dat leren stom is. Voor mij is dat een mooie uitdaging. Dit motiveert mij om de leerlingen in te laten zien dat leren wel leuk is. Ik wil de leergierige, nieuwsgierige, motiverende houding van kinderen naar boven laten komen. Omdat ik voor het oudere kind heb gekozen, betekent dit niet dat ik de onderbouw niet leuk vind. Ik heb veel gelachen om uitspraken van jonge kinderen en genoten van hun nieuwsgierige/leergierige houding. Toch merkte ik dat ik iets miste. Dat stukje dat ik miste, vond ik terug bij de oudere leerlingen.
Naast groepsleerkracht ben ik ook leescoördinator. Ik stel een leesplan op voor een school. In dit leesplan heb ik het alleen over leesbevorderende activiteiten. Ik inspireer, motiveer en begeleid mijn collega's. Ik hoop ook dat ik jullie kan inspireren!

Vakverdiepingen en onderzoeken

Naast mijn specialisatie heb ik ook vakverdiepingen gevolgd, namelijk:
- 'Kind in de digitale wereld'
- Muziek
- Geschiedenis

Ook heb ik er voor gekozen om de Rooms-Katholieke akte en het certificaat 'leescoördinator' te behalen.

Oprichten blog

Waarom heb ik deze blog opgericht? Ik heb dit om meerdere redenen gedaan. Ten eerste vind ik het leuk om lesideeën, artikelen en andere nieuwtjes te delen. Ten tweede merkte ik tijdens mijn stages dat veel leerkrachten methodeslaven zijn geworden. Leerkrachten doen gewoon wat er in het boekje staat en denken niet meer na over hun lessen. Ik vind het juist belangrijk om lessen te verrijken of om zelfontworpen lessen te geven. Ik vind het belangrijk om bij mijzelf af te vragen 'Waarom doe ik dit zo?' en 'Hoe kan ik dit anders doen?'. Omdat ik veel lessen verrijk/zelf in elkaar zet wil ik dit met jullie delen. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren met mijn berichten! 

Gebruikersvoorwaarden

De lesmaterialen op juflaris.blogspot.nl zijn gemaakt door Larissa. De ideeën en materialen mogen gebruikt worden. Het is niet toegestaan om de materialen onder je eigen naam te verspreiden. Bij het gebruiken van de materialen moet er verwezen worden naar deze website. 

Ook ik haal sommige ideeën van het internet. Ik zal bij deze materialen de website vermelden. Geen opmerkingen:

Een reactie posten